Paikallisen sanomalehden joululiitteessä oli ohje piparikruunusta. Ei kun tekemään...
2137768.jpg
Mul ei ollu mitään ideaa koristeluun, kunhan vaan piti tehdä. Pyörin kaupan karkkihyllyillä ja irtokarkkilaareissa edestakaisin etsien jotain inspiraatiota. Ei tullu, ei. Suurimmaksi osaksi käytin sitten pikeeriä, sokerikukkia + itse tekemiä sokerimassa kukkia.
Ei kovin jouluisia aiheita...mutta lauletaanhan joululaulussakin :" no onkos tullut kesä, nyt talven keskelle...."
2137790.jpg
2137770.jpg

2137794.jpg
....ja laitetaankos pesä myös joulupukille :)
Tää joulupukki syntyi jokunen aika sitten marsipaanista.
2137779.jpg
Se sai agressiivisen käsittelyn pojalta....:(
Ei muuten ollu ensimmäinen marsipaanityö jossa pojan nyrkki käy :(
2137783.jpg
Ja mukaankin poika on päässyt näihin touhuihin :)

Tsugu,tsugu...sitten vielä piparijuna. Vaikka jo taloprojektin jälkeen mietin, ettei mitään kasailua enää tänä jouluna... Tässäkään ei sytyttänyt yhtään koristelut...ja sen on näköinenkin.
2137775.jpg
Tätä oli tekemässä useampikin "lego-insinööri", mun lisäksi. Kaveri tuli hakemaan pipareitaan (toi 2kgtaikinaa joista leipasin reippaana tyttönä pipareita)
Iskin hälle pikeeripursottimen käteen ja niinpä alkoi tulla valmista.
Näytti nimittäin siltä etten viime yönä olis päässy nukkumaan...Oli kruunut ja juna levällään. Junan jälkeen se kaveri innostu jeesimään yhen kruununkin kanssa. Mie kokosin ja hää kasas. Pääsin nukkumaan suht ajoissa.

2137771.jpg
Ja viime viikonloppuna oli ne piirakkatalkoot, joista tänään palautui kamerakin. Pääsi lisäämään näitä kuvia. N.200 karjalanpiirakkaa tuli talkoilla väännettyä. Minä+2 siskoa+siskojen miehet...Ukot teki kuoria kahdella pastakoneella, me naiset täyteltiin, rypyteltiin ja paisteltiin kaik yhes koos.
Siinä ei kahdella uunilla (sähkö-ja leivinuuni) kauan mennyt. Sit on hyvä mieli jouluna talkoilla syödäkin niitä. :)

EDIT: Pakko oli laittaa kirjaintunniste noiden roskakommenttien takia..
VAIKEA PYSYÄ NAHOISSAAN, PAKETTI ENGLANNISTA (have your cake and eat it) OLISI POSTISSA, MUTTA EN KÄYNY HAKEMASSA,ETTEI MENE KOKO YÖ NIITÄ TESTAILLESSA :) ONPAHAN JOTAIN JÄNNÄÄ HUOMISELLEKIN!