Ystävän pojan synttäreille meni laktoosittomaksi kakuksi tämä herkullinen (kävin maistamassa) juustokakku. Ehdottomasti aion käyttää mango-tuorejuusto systeemiä muulloinkin ja tätä kakkua pitää kyllä joskus itsellekin.

Ohjeen nappasin jostakin netin uumenista ja muuntelin hieman. Tein keksipohjaan.

Hyydytettävä Mango-tuorejuustokakku

Pohja
1 dl kananmunia
1 di sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte
500 g Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa (käytin laktoositonta 400g)
1,5 dl sokeria
2,5 dl Valio mangososetta (1 pilttipurkki)
0,5 dl vettä
5 kpl liivatelehtiä
2,5 dl Valio vispikermaa, HYLA, vaahdotettuna (2 prk laktoositonta vispikermaa)

Pintahyytelö
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1 dl Valio mangososetta (1 prk)

Valmista pohja:
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu kaakao-jauhe. Levitä seos leivinpaperin päälle ja muotoile pyöreäksi yli Ø 24 cm:n levyksi.
Paista pohja 220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Voitele Ø 24 cm:n irtopohjavuoka ruokaöljyllä ja sirottele öljyn pinnalle tomusokeria. Leikkaa jäähty-neestä pohjasta vuoan kokoinen pohja ja laita se vuoan pohjalle.

Valmista täyte:
Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja mangosose. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä liotetut (5 min.) ja kuumaan vesitilkkaan liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi seos kermavaahdon joukkoon.

Laita mango-juustotäyte kakkurenkaaseen pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Pidä kakkua pakastimessa, kunnes täyte on kohmeinen. Näin täyte ei sula kakkua hyytelöidessä.

Valmista pintahyytelö:
Kiehauta vesi ja sekoita veden joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon mangosose.

Anna hyytelön jäähtyä hieman ja kaada se hyytyneen kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia, kunnes pintahyytelö on hyytynyt täysin.
Irrota vuoka kakun ympäriltä varovasti ja koristele kakku haluamallasi tavalla.