Ohjetta tulee myöhemmmin...kuvatus tässä. Herkullista oli...

 


No nyt pyynnöstä se ohje:
Valmistin ihan baileys-juustokakun ohjeilla, aineita muunneellen.

Digestive-keksi pohja
n. 300g keksejä ja n. 50-75g sulatettua voita
Täyte:
1prk Flora vispiä
1prk rommirusinarahkaa
200g tuorejuustoa
1dl dooley´s likööriä
6 liivatetta.
  1. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa, taputtele pohjaseos leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.
  3. Vaahdota kerma, sekoita siihen tuorejuusto ja sokerit.
  4. Kiehauta likööri ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet.
  5. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

"kiille"
1dl dooley´s likööriä,
1dl kuohukermaa (nyt selvinnyt että floora vispi kestää myös kuumennuksen, joten sitä voi käyttää myös)
2-3 tl tummaa kaakaojauhetta
Kuumenna aineet kattilassa.
Lisää liotetut liivatelehdet 3kpl.

Kun täyte on hyytynyt, kiehauta vielä 1 dl likööriä ja 1 dl kermaa lisää siihen 3 liotettua liivatelehteä, kaada täytteen päälle.

Kun pinta on hyytynyt, irroita kakku vuoastaan ja koristele!

 

Itse ripottelin pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja tein valkosuklaasta lumihiutaleita.